Η Αναστασία Θωμαΐδου εξηγεί στο greekathletics.gr γιατί 4+4 κάνουν ... Χρυσό!

Η Αναστασία Θωμαΐδου εξηγεί στο greekathletics.gr γιατί 4 + 4 κάνουν … Χρυσό!

Σύδνεϋ, Αυστραλία, Αύγουστος 1996, 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων (1996 World Junior Championships in Athletics) … Λυόν, Γαλλία, Αύγουστος 2015, 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Διαχρονικών Αθλητών (21st WMACS, Lyon, France) … τι κοινό μπορεί να έχουν οι δύο αυτές παγκόσμιες διοργανώσεις του στίβου; Την συμμετοχή της πρωταθλήτριας μας Αναστασίας Θωμάιδου!

Στο Σύδνεϋ, η Αναστασία, 18 ετών τότε, και βασικό μέλος των Εθνικών ομάδων στίβου στις κατηγορίες νεανίδων και κορασίδων, συμμετέχει στους προκριματικούς των 400μ. και της  σκυταλοδρομίας 4x400μ.  Στην κούρσα μάλιστα των 400μ. η Αναστασία είχε τρέξει στην ίδια σειρά με την Μεξικανή πρωταθλήτρια Ana Guevara, την 2η Ολυμπιονίκη στα 400μ. το 2004 στην Αθήνα και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2003 στο Παρίσι! 

Σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα, στην Λυών, η Αναστασία θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Διαχρονικών Αθλητών (21st World Masters Athletics Championships, Stadia) καταλαμβάνοντας την 5η θέση στον τελικό των 1.500μ. στην ηλιακή κατηγορία 35-39, με επίδοση 4.51.44!

Απόδειξη του ταλέντου και των ικανοτήτων της Αναστασίας ήταν το γεγονός ότι την Εθνική Ομάδα νεανίδων στελέχωναν τότε αθλήτριες όπως η Χρυσούλα Γκουντενούδη, η Χριστίνα Πανάγου και η μετέπειτα Ολυμπιονίκης μας στα 400μ. εμπόδια, Φανή Χαλκιά!  Συγκεκριμένα μάλιστα, λίγο πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Σύδνεϋ, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων που έγινε στο Βουκουρέστι, η Εθνική Ομάδα 4x400μ. Νεανίδων με την συμμετοχή της Αναστασίας, της Κασσιανής Δημοπούλου, της Χριστίνας Πανάγου και της Φανής Χαλκιά κατέλαβε την τρίτη θέση, με επίδοση 3.43.52 που ήταν, αλλά και παραμένει το Πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος!

Κι αν το 1996 στο Σίδνεϊ ήταν η τελευταία συμμετοχή της Αναστασίας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 2015, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Λυών σηματοδότησε την έναρξη της «νέας» αθλητικής διεθνής σταδιοδρομίας της στην κατηγορία των Διαχρονικών Αθλητών!

Η συνέχεια σε διεθνές επίπεδο έγινε το 2017 στο 20o Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διαχρονικών Αθλητών (European Masters Athletics Championships Stadia, EMACS 2017, Aarhus, Denmark) που έγινε από 27 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου στο Ώρχους (Aarhus στα δανικά), η Αναστασία με δύο καταπληκτικές κούρσες σε 400μ. και 800μ. κατέλαβε την τέταρτη θέση και στα δύο αγωνίσματα, στην ηλικιακή κατηγορία 35-39, με εξαιρετικές επιδόσεις, 57.73 και 2.15.45! Το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε και στους δύο τελικούς στις λεπτομέρειες (σε 57.52 και 2.14.91 αντίστοιχα), αλλά η Αναστασία ήταν εντυπωσιακή και ξεπέρασε και στα δύο αγωνίσματα τον εαυτό της!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης και στα δύο αγωνίσματα ήταν η Πολωνέζα Ανέτα Κάτσμαρεκ (Aneta Kaczmarek), η οποία έχει πολλές διεθνείς διακρίσεις στο παρελθόν, με σημαντικότερη την δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 2000 στα 400μ. και τελευταία το ασημένιο μετάλλιο με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4x400μ. της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2007.  Τα απόλυτα ατομικά της ρεκόρ είναι 52.68 και 1.59.93 σε 400μ. και 800μ. αντίστοιχα.

Η Αναστασία είναι βέβαια με την σειρά της από τις κορυφαίες Ελληνίδες πρωταθλήτριες στο αγώνισμα των 800μ. τα τελευταία δύο χρόνια.  Το 2017, οι σημαντικότερες διακρίσεις ήταν η έβδομη (7η) θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών στην Πάτρα και η πέμπτη (5η) θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου με την πολύ καλή επίδοση 2.16.31.  Ενώ το 2016 είχε καταλάβει την έκτη (6η) θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.  Σημειώνεται επίσης ότι οι φετινές επιδόσεις της Αναστασίας στα 400μ. (57.73) και 800μ. (2.15.45) την κατατάσσουν στην 23η και 13η θέση αντίστοιχα των καλύτερων Ελληνίδων αθλητριών, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η κατάταξή της στην παγκόσμια λίστα των καλύτερων διαχρονικών αθλητριών (master rankings), όπου … φιγουράρει στην 17η και 13η θέση της ηλικιακής κατηγορίας 35-39!

Τέλος, η Αναστασία έχει συμμετάσχει στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα Διαχρονικών Αθλητών Ανοιχτού Στίβου (BAVACS) το 2014 και 2015, κερδίζοντας έξι (6) χρυσά μετάλλια στην ηλικιακή κατηγορία 35-39 σε 800μ., 1.500μ. και στην Βαλκανική Σκυταλοδρομία (800μ.+400μ.+200μ.+100μ.).  Το 2015 η επίδοσή της στα 800μ., 2.18.18, είναι το ρεκόρ Βαλκανικών Αγώνων, ενώ η επίδοση της Σκυταλοδρομίας είναι το Πανελλήνιο ρεκόρ στην ηλικιακή κατηγορία 35+.

Ας δώσουμε όπως τον λόγο στην πάντα χαμογελαστή Αναστασία, η οποία ξεχωρίζει όχι μόνο για τις διακρίσεις και την μαχητικότητά της, αλλά και για το ήθος και την ευγένειά της!

Greekathletics.gr Πότε ξεκίνησες τον στίβο και πως αποφάσισες να σταματήσεις σε τόσο μικρή ηλικία (18 ετών), με δεδομένο ότι ήσουν ταλέντο και έχεις σημειώσει διακρίσεις;

Αναστασία Θωμάϊδου - Τον στίβο τον ξεκίνησα σε ηλικία 11 ετών, όταν η γυμνάστριά μου με κατέβασε στους σχολικούς αγώνες στα 1.000μ. Στην  α΄ φάση των αγώνων, που έγιναν στο γήπεδο του Χαλανδρίου, κέρδισα τον αγώνα. Εκεί με είδε ο προπονητής του Γ.Σ.Χαλανδρίου και αργότερα προπονητής μου Σταύρος Ζουγγουρίδης, πλησίασε τους γονείς μου και κάπως έτσι μπήκα στο στίβο .

Στα επόμενα 8-9 χρόνια ήρθαν κάποιες διακρίσεις σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο ως κορασίδα και νεανίδα, αλλά όταν πλέον έφτασα στην κατηγορία των γυναικών και οι απαιτήσεις των προπονήσεων μεγάλωναν σε χρόνο και ένταση, έπρεπε να πάρω κάποιες δύσκολες αποφάσεις που αφορούσαν το μέλλον μου.  Έτσι αναγκάστηκα να  σταματήσω τον στίβο, μια αγάπη και μια συνήθεια που ήταν όλη μου η ζωή. Η εγκατάλειψη ήταν μονόδρομος και πολύ επώδυνη για μένα.

Ποιες ήταν οι πιο σημαντικές διακρίσεις σου ως κορασίδα/νεανίδα;

Στην κατηγορία των κορασίδων ήμουν δυο φορές  ασημένια πανελληνιονίκης στα 400μ. και μέλος της εθνικής ομάδας. Συμμετείχα στις διάφορες διοργανώσεις της κατηγορίας, όπως οι διεθνείς συναντήσεις Ελλάδας –Κύπρου .

Σαν νεανίδα ήμουν επίσης ασημένια και χάλκινη πανελληνιονίκης και μέλος της εθνικής ομάδας. Μεγαλύτερη διάκριση ήταν η κατάκτηση της 3ης θέσης στους βαλκανικούς αγώνες  της κατηγορίας, στη σκυταλοδρομία 4χ400 και η κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ που αντέχει μέχρι και σήμερα, με τις εξαιρετικές συναθλήτριες Χριστίνα Πανάγου, Κασσιανή Δημοπούλου και την μετέπειτα χρυσή Ολυμπιονίκη μας Φανή Χαλκιά, με επίδοση 3.43.52!!! Επίσης η  4η  θέση στο ατομικό αγώνισμα (400μ.) στους ίδιους αγώνες και φυσικά δεν μπορώ να μην αναφέρω τη συμμετοχή μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας .

Ποια ήταν τα συναισθήματά σου κι οι σκέψεις σου όταν έβλεπες τις άλλες κοπέλες που αγωνιζόσασταν μαζί να συνεχίζουν και να πετυχαίνουν διεθνείς διακρίσεις; Μετάνιωσες για την απόφασή σου να σταματήσεις; Ασχολήθηκες με τον αθλητισμό τα χρόνια της αποχής σου;

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την απόσυρσή μου από την ενεργό δράση δεν παρακολουθούσα ούτε ενημερωνόμουν για τις εξελίξεις στον στίβο. Επίσης γυμναζόμουν ελάχιστα …

Σε καμία περίπτωση δε μετανιώνω που σταμάτησα τόσο νωρίς. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται και στη δικά μου περίπτωση, έγιναν για καλό σκοπό. Δημιούργησα μια υπέροχη οικογένεια και κατάφερα να τελειώσω τις σπουδές μου, που είχα στο μεταξύ εγκαταλείψει. Αυτό που κάνω τώρα με γεμίζει πολύ περισσότερο, γιατί γίνεται χωρίς άγχος και πίεση. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν και απλά το ευχαριστιέμαι! Νομίζω πως αυτό κιόλας είναι το νόημα του αθλητισμού.

Πότε και πως αποφάσισες να ξεκινήσεις και πάλι τον πρωταθλητισμό; Τι σε παρακίνησε σε αυτή σου την απόφαση;

Για κάποια χρόνια εργαζόμουν ως προπονήτρια στίβου στο παιδικό τμήμα του Γ.Σ. Αναγέννηση Λαμίας.  Εκεί ήταν και είναι ακόμα προπονητής ο Σάββας Κουμπούρας. Εκείνος λοιπόν με παρακίνησε να ξεκινήσω και πάλι τις προπονήσεις με σκοπό να βοηθήσω βαθμολογικά το σωματείο στους αγώνες του ΣΕΓΑΣ! Έτσι και έγινε! Ξεκίνησα σιγά- σιγά μέχρι που μου μπήκε για τα καλά και πάλι μέσα μου το μικρόβιο του πρωταθλητισμού!

Ποια είναι τα απόλυτα αθλητικά ρεκόρ σου και ποια ως Διαχρονική Αθλήτρια;

Στα 200μ έχω σημειώσει επίδοση 25.54 ως κορασίδα. Από τότε δε ξαναέτρεξα αυτή την απόσταση. Στα 400μ το ρεκόρ μου είναι 56.64 ως νεανίδα.

Ως Διαχρονική αθλήτρια ξεκίνησα να τρέχω 800μ.-1500μ. τα πρώτα 2 χρόνια και από πέρυσι αποφάσισα να δοκιμάσω και πάλι στη μεγάλη μου αγάπη τα 400μ. Στα 1500μ. το 2015 σημείωσα επίδοση 4.47.50, στα 800μ το ατομικό μου ρεκόρ είναι 2.15.45 που σημειώθηκε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διαχρονικών Αθλητών του 2017 και στα 400μ. 57.73 από το ίδιο πρωτάθλημα.

Περιέγραψε μας τα συναισθήματά σου και τις εντυπώσεις σου από την συμμετοχή σου στο φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διαχρονικών Αθλητών στην Δανία.  Πέτυχες δύο εντυπωσιακές επιδόσεις, αλλά σου άφησε … γλυκόπικρη γεύση η τέταρτη θέση;

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Διαχρονικών Αθλητών στην Δανία ήταν μια φοβερή εμπειρία! Η αλήθεια είναι ότι όντως μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, εξαιτίας των δύο 4ων θέσεων που κατέκτησα και μάλιστα χάνοντας το μετάλλιο στο νήμα, όμως είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από τις επιδόσεις μου .

Όταν άρχισε αυτό το “ταξίδι” της προετοιμασίας μου για τον μεγάλο στόχο, ξέραμε με τον προπονητή μου τον Παναγιώτη Αλιφέρη ποιες περίπου θα ναι οι αντίπαλές μου και σε τι επίπεδα θα κυμαίνονταν οι επιδόσεις τους. Η κατηγορία των 35-39 είναι πολύ ανταγωνιστική, καθώς μπαίνουν αθλητές που συμμετέχουν στην αγωνιστική κατηγορία ανδρών-γυναικών με πολύ ψηλές επιδόσεις. Σκοπός μας ήταν να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, δεδομένου των πολύ δύσκολων συνθηκών προπόνησης στη Λαμία (χωμάτινο γήπεδο, ανυπαρξία λοιπού εξοπλισμού όπως βάρη κτλ, ή και ενός κλειστού χώρου σε περιπτώσεις κακοκαιρίας) με σκοπό  να μεγιστοποιήσω εγώ τη δική μου απόδοση και αυτό να φέρει το όποιο αποτέλεσμα. Το ότι πλησίασα τόσο πολύ τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος και βρέθηκα μια ανάσα απ το χάλκινο μετάλλιο με χαροποίησε ιδιαίτερα. Ευχαριστήθηκα τον αγώνα και έζησα τη κάθε στιγμή του. Ειδικά ο τελικός των 400μ ήταν συγκλονιστικός. Η πιο δυνατή και συναρπαστική κούρσα που έχω κάνει ποτέ. Έδωσα το 110% και κρατούσα το χάλκινο στα χέρια μου μέχρι και τα 395μ. Η στεναχώρια μου ήταν που δεν κατάφερα να πάω ένα μετάλλιο στα παιδάκια μου που το περίμεναν.

Ποιοι αγώνες είναι οι στόχοι σου για το 2018; Θα συμμετάσχεις σε Διεθνή Πρωταθλήματα Διαχρονικών Αθλητών δεδομένου ότι αλλάζεις ηλικιακή κατηγορία; (H Αναστασία θα αγωνίζεται από το 2018 στην ηλικιακή κατηγορία 40-44).

Το 2018 θα είναι μια πιο χαλαρή χρονιά. Το γεγονός ότι αλλάζω κατηγορία σίγουρα θα μπορούσε να μου φέρει ένα μετάλλιο σε κάποια μεγάλη διοργάνωση, αλλά είναι πολύ δύσκολο και να λείψω και πάλι από την οικογένειά μου και να διαθέσω πάλι χρήματα για να καλύψω το ταξίδι, καθώς δεν υπάρχει καμία στήριξη από πουθενά για μας τους Διαχρονικούς αθλητές στίβου ... Δυστυχώς μας έχουν στο περιθώριο ... Μακάρι αυτό να αλλάξει κάποια στιγμή και να έχουμε και εμείς την αντιμετώπιση που έχουν οι αθλητές άλλων χωρών. Στόχος αυτής της χρονιάς είναι να προσπαθήσω να καταρρίψω τα πανελλήνια και βαλκανικά ρεκόρ της κατηγορίας στα δυο αγωνίσματα 400μ. και 800μ., τόσο στον κλειστό όσο και στον ανοιχτό στίβο. Μακάρι το επόμενο ταξίδι να μπορέσω να το κάνω με την οικογένεια μου! Θα το ήθελα πολύ!

Θα επικεντρωθείς σε 400μ. και 800μ. στο μέλλον, ή θα σε δούμε και σε άλλα αγωνίσματα; Στα 1.500μ. για παράδειγμα.

Για όσο τα πόδια μου τρέχουν γρήγορα και αντέχουν, θα αγωνίζομαι στα 400μ.-800μ. Δεν κρύβω πως θα ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και στα 200μ. κάποια στιγμή. Έχω να τρέξω αυτήν την απόσταση από κορασίδα. Αυτό όμως θέλει άλλη προπόνηση και φυσικά γήπεδο με ελαστικό τάπητα.

Ποια είναι τα βασικά συστατικά επιτυχίας στην σχέση προπονητή – πρωταθλητή; Πως θα περιέγραφες την σχέση σου με τον δικό σου προπονητή;

Η σχέση αθλητή – προπονητή είναι ιδιαίτερη. Ο αθλητής θα πρέπει να νιώθει ασφάλεια και  να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, σεβασμός και σωστή επικοινωνία. Επίσης θα πρέπει από κοινού να βάζουν στόχους και να προσπαθούν να τους πετύχουν.

Όλες αυτές τις προϋποθέσεις, εγώ τις βρήκα στο πρόσωπο του Παναγιώτη Αλιφέρη. Καταρχάς με τον Παναγιώτη γνωριζόμαστε πάνω από 20 χρόνια. Τον θεωρώ δικό μου άνθρωπο, πολύ καλό μου φίλο κι ας είμαστε μακριά. Πάντα θαύμαζα το μυαλό του, τις γνώσεις του και τις ικανότητες του πάνω στη δουλειά του. Τον θεωρώ πολύ άξιο και ικανό προπονητή. Ξέρει να μπαίνει στη ψυχολογία του αθλητή καθώς είναι και ο ίδιος ένας εξαιρετικός μαραθωνοδρόμος, να τον εμψυχώνει και να τον ενθαρρύνει.  Έχουν ταιριάξει οι χαρακτήρες μας. Όλα αυτά λοιπόν, οι ικανότητες του και η σχέση που έχουμε προφανώς φέρνουν και τα καλά αποτελέσματα.

Πως συνδυάζεις τους διαφορετικούς ρόλους, στην οικογένεια, στην εργασία, στον πρωταθλητισμό;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να τα συνδυάσεις όλα. Ιδίως για μια γυναίκα, που οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες καθώς πρέπει να φροντίσει και να οργανώσει την οικογένεια  και το σπίτι της, πόσο μάλλον αν είναι και εργαζόμενη όπως εγώ. Η μέρα μου ξεκινάει από τις 6 το πρωί, με αρκετές ώρες εργασίας πλέον. Αν βρω λίγο ελεύθερο χρόνο μέσα στη μέρα, θα προτιμήσω να πάω για προπόνηση, από το να καθίσω στον καναπέ του σπιτιού μου. Αυτό μου δίνει ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα. Πιστεύω πως όλα είναι θέμα θέλησης, πειθαρχίας, οργάνωσης και προγραμματισμού. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα βρεις και τον τρόπο και τον χρόνο να το κάνεις. Μου αρέσει να βάζω στόχους, να τους κυνηγάω και να βλέπω πως βελτιώνομαι. Έτσι έχω μάθει από μικρή και αυτό προσπαθώ να περάσω και στα παιδιά μου. Όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Πως είναι οι συνθήκες προπόνησης στην Λαμία; Το καινούργια στάδιο ολοκληρώθηκε;  Θα προτιμούσες να ζούσες και να έκανες προπόνηση στην Αθήνα;

Οι συνθήκες προπόνησης στη Λαμία είναι τραγικές. Αν και κατασκευάστηκε επιτέλους καινούριο γήπεδο με ελαστικό τάπητα εδώ και δύο μήνες, δεν έχει επίσημα παραδοθεί ακόμα, οπότε οι προπονήσεις συνεχίζονται στο χωμάτινο στάδιο και οι τραυματισμοί καραδοκούν.

Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Η απόφαση που πήραμε με το σύζυγό μου να αλλάξουμε πόλη και να μετακομίσουμε στη Λαμία, ήταν δύσκολη αλλά συνειδητή. Οι λόγοι ήταν επαγγελματικοί αλλά και για να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας  στους ήρεμους ρυθμούς που προσφέρει η επαρχία με τα καλά και τα κακά της. Αν και δεν μπορώ να υιοθετήσω ακόμα απόλυτα τη νοοτροπία της επαρχίας, δε ξέρω αν θα γυρνούσα στην Αθήνα. Μπορεί και όχι. Τώρα όσον αφορά τον αθλητισμό, αν ζούσαμε στην Αθήνα δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθώ ξανά με το στίβο. Οι αποστάσεις τεράστιες και ο χρόνος που χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ μεγάλος! Εδώ στη Λαμία οι ρυθμοί και οι αποστάσεις είναι πιο φυσιολογικές! Η προπόνησή μου διαρκεί περίπου 1 ώρα και γυμνάζομαι 4-5 φορές την εβδομάδα. Αυτές τις ώρες των προπονήσεων μπορώ να τις διαθέσω, χωρίς να μένουν πίσω οι υπόλοιπες υποχρεώσεις μου.

Ποιοι είναι οι βασικοί σου υποστηρικτές (σε ηθικό και οικονομικό επίπεδο)στην προσπάθειά σου; Πόσο βασική είναι η υποστήριξη της οικογένειας σου; 

Υποστηρικτές στη προσπάθειά μου αυτή εννοείται πως είναι η οικογένειά μου! Χωρίς την στήριξη της οικογένειάς μου, τίποτα από όλα αυτά δε θα είχε συμβεί! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σύζυγό μου για την κατανόηση και υπομονή του, στους γονείς μου που παραμένουν λάτρεις του στίβου και με στηρίζουν και στην υπόλοιπη οικογένεια εδώ στη Λάμια που δεν είναι άλλη από την οικογένεια του άντρα μου!  Όσον αφορά την οικονομική στήριξη, μόνος χορηγός και υποστηρικτής μου στους αγώνες μου, και είμαι ευγνώμων για αυτό, είναι το καφενείο <<Το Στέκι Των Φίλων >> που βρίσκεται στο χωριό του άντρα μου, την Τσούκα Φθιώτιδας. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι ώστε να μπορώ να παίρνω μέρος σε περισσότερους αγώνες εκπροσωπώντας την χώρα μου.

Στο παρελθόν η Λαμία είχε πολλούς πρωταθλητές και μέλη της Εθνικής Ομάδας (ενδεικτικά Νίκη Μπακογιάννη, Σάββας Κουμπούρας, Αλέκα Κουρλή), ενώ κάτι αντίστοιχο δεν έχει συμβεί  τα τελευταία χρόνια.  Που το αποδίδεις αυτό; Υπάρχουν νέα παιδιά που να ασχολούνται με τον στίβο στην Λαμία;

Όντως η Λαμία έχει βγάλει στο παρελθόν πρωταθλητές. Παρά τις άθλιες συνθήκες προπόνησης πολλά νέα παιδιά έχουν σημειώσει αξιόλογες επιδόσεις και επιτυχίες και έχουν εκπροσωπήσει και τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις! Η αλήθεια είναι πως η τοπικές αρχές εδώ δεν στηρίζουν καθόλου τον στίβο ... Ας ελπίσουμε πως με τη κατασκευή του νέου γηπέδου θα γνωρίσει και ο στίβος καλύτερες ημέρες ...

Φωτογραφικό Αρχείο