Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 13:03

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του αξέχαστου μαραθωνοδρόμου Κυριάκου Λαζαρίδη

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γράφει ο Ηρακλής Κουτελίδας ...

«Σαν σήμερα και ώρα 07η πρωινή 15-2 2017, Ο Κυριάκος Λαζαρίδης..μετά από οκτάμηνη πάλη με τον χάρο λύγισε και πέταξε να συναντήσει τον μεγάλο φίλο του Μιχάλη Κουση και τον Φάνη Τσιμιγκάτο. Αγαπητός σε όλους, όσους τον γνώριζαν καλά και ιδίως στους συναθλητές του.

Γνωρίζω, ότι λείπει πολύ από τους Χρήστο Παπαχρήστο, Σπύρο Ανδριόπουλο, Φώτη Κούρτη τον Νάκο και πολλούς άλλους. 23 χρονών θα κάνει Πανελλήνιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Μάντσεστερ της Αγγλίας με χρόνο 2.20,25 και θα το κρατήσει μέχρις ότου το παραλάβει ο Κούσης.

Εκτενές αφιέρωμα για το Πανελλήνιο ρεκόρ έγραψε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στην αλησμόνητη στήλη του. Επέλεξα ορισμένες φωτογραφίες ενδεικτικές των αγώνων του. Με τον Κούση εικονίζονται στην αφετηρία των Βαλκανικών αγώνων του Σεράγεβο τού 1981, όπου ό Κούσης τερμάτισε σε χρόνο 2.14.ΠΡ.και ο Κυριάκος σε χρόνο 2.18..,ενώ ο Χρήστος Παπαχρήστος σφαζόταν με τον Sdavcovic στα 1500 και τα 5000μ.

Σε άλλη φωτογραφία εικονίζεται με τόν Χρήστο Παπαχρήστο και τον Τάσο Ψαθά σε αγώνα 10.000μ.

Αλλού θα δείτε, όταν σε αγώνα 25.000μ έσπασε τρία Πανελλήνια ρεκόρ όπως τα κατέγραψε πάλι ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος....

Σε άλλη φωτογραφία αγώνας στο εξωτερικό και στο τέλος θα τον δείτε να τρέχει στον Μαραθώνιο της Νυρεμβέργης το 1984, όπου ήταν νικητής, όπως και το 1983...

Τα υπόλοιπα στο βιβλίο μου, όταν κυκλοφορήσει για όλους αυτούς της ευλογημένης γενιάς, αλλά και νεότερους πολύ αξιόλογους αθλητές.

Το χαρακτηριστικό της γενιάς αυτής ήταν, ότι ήταν όλοι τους ανταγωνιστικοί σε όλα σχεδόν τα αγωνίσματα του στίβου από 800μ έως και Μαραθώνιο. Κυριάκο, όπως λέγει και κάποιος φίλος σου, τώρα έγινες αθάνατος, έτσι σε θέλει η μνήμη, των φίλων σου που σ'αγάπησαν κι η εικόνα σου θα μείνει ανεξίτηλη σα φλόγα που δε σβήνει. Στις δάφνες σου ας αναπαυθείς. Στο επανιδείν Κυριάκο από όλους που σ 'αγάπησαν και πιότερο απ'εκείνους που σε εζησαν........Ο φίλος Η.Κ.»

Επιμέλεια : GreekAthletics

Διαβάστηκε 3603 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 15:36

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.