Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευσταθιάδεια 2020 Αποτελέσματα

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία διοργανώθηκαν από τον ΑΣΕΔΑΣ και τον Δήμο Κηφισιάς τα Ευσταθιάδεια 2020 στο πρόσφατα ανακαινισμένο Ζηρίνειο Δημοτικό στάδιο Κηφισιάς, το Σάββατο 25 Ιουλίου. Στον μοναδικό ουσιαστικά αγώνα για το 2020 στον ανοιχτό στίβο για τους Έλληνες διαχρονικούς αθλητές του στίβου, συμμετείχαν 113 αθλητές και αθλήτριες, πολλοί εκ των οποίων από πόλεις εκτός Αθηνών, όπως Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ιωάννινα, Βέροια, Λαμία, Καρδίτσα, Βόλο, Ηράκλειο, Τρίπολη, κλπ.

Οι αγώνες αποτέλεσαν μια ευκαιρία για τους αθλητές να βρεθούν και να αγωνιστούν ξανά μετά από καιρό, ενώ έγιναν σε ιδιαίτερα όμορφο αγωνιστικό και φιλικό κλίμα και όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν πολύ ικανοποιημένοι, παρά το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής από την άρνηση του ΣΕΓΑΣ να παραχωρήσει σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης αν και το είχαν εγκαίρως αιτηθεί τόσο ο ΑΣΕΔΑΣ, όσο και ο Δήμος Κηφισιάς.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κος Γεώργιος Θωμάκος, ο οποίος πραγματοποίησε τιμητικές βραβεύσεις, όπως και οι σπουδαίοι Έλληνες πρωταθλητές του παρελθόντος Φρόσω Πατσού και Φώτης Κούρτης!

Για τις διακρίσεις, το ήθος τους και την μακρόχρονη παρουσία τους στο κίνημα των Ελλήνων διαχρονικών αθλητών βραβεύθηκαν η Άννα Δάφτσου, ο Οδυσσέας Σκαμαντζούρας, ο Βλαδίμηρος Ντεκάιλο και ο Παύλος Χαραλαμπίδης.

Οι διοργανωτές πρωτοτύπησαν καθώς οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά, τα πινάκια των αγώνων ήταν έτοιμα εκ των προτέρων κι έτσι δεν υπήρξαν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα. Παράλληλα  υπήρχε παρουσίαση των αγωνιζομένων αθλητών, περιγραφή των αγωνισμάτων και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων καθώς και μουσική, αλλά και επαγγελματική φωτογραφική κάλυψη! Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα μεταξύ των αθλητών που απόλαυσαν τον αγώνα τους, παρόλο που ο δυνατός αντίθετος άνεμος στην αρχή του προγράμματος στέρησε κάποιες καλύτερες επιδόσεις στους δρόμους ταχύτητας.

Σημειώθηκαν τρία (3) νέα Πανελλήνια ρεκόρ, από την Δήμητρα Βογιατζή στα 3.000μ. (κατ.50-54) με χρόνο 11.56.7 που συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 16.45.0 της Σοφίας Φιλιππίδου από το 1995 στην Αθήνα, τον Βλαδίμηρο Ντεκάιλο στο τριπλούν (κατ.60-64) με επίδοση 10.92μ. καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Δημήτριου Μαρκούτη που ήταν 10.62μ. και το είχε σημειώσει το 1999 στην Αθήνα και τον Βασίλειο Ανδρεάδη στο ύψος (κατ.65-69) που με 1.51μ. βελτίωσε το δικό του ρεκόρ που ήταν 1.50μ. και το είχε σημειώσει τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Βουκουρέστι.

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τα αποτελέσματα των αγώνων.

Οι κορυφαίοι αθλητές/αθλήτριες ανά αγώνισμα, σύμφωνα με τους συντελεστές βαθμολογίας ανά ηλικιακή κατηγορία, ήταν:

100μ.: Νικόλαος Γιανναδάκης / Άννα Δάφτσου

200μ.: Νικόλαος Γιανναδάκης / Μαρία Μουρατίδου

400μ.: Δημήτριος Λουράκης / Αικατερίνη Ροκάκη

800μ.: Ιούλιος Αρμάος / Αναστασία Θωμάιδου

1.500μ.: Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης / Κωνσταντίνα Θεωδοροπούλου

3.000μ.:Καλλύβας Γ. / Δήμητρα Βογιατζή

Εμπόδια: Νικόλαος Σαϊσανάς / Μαρία Μουρατίδου

Βάδην: Ρενάτα Σαρρή / Βασίλειος Τσαντικίδης

Ύψος: Βασίλειος Ανδρεάδης

Μήκος: Απόστολος Πέιτσης / Άννα Δάφτσου

Τριπλούν: Οδυσσέας Σκαμαντζούρας

Σφαίρα: Βασίλειος Μαγγανάς / Ιωάννα Ευθυμία Σταματοπούλου

Ακόντιο: Αιμίλιος Αρμενιάκος / Αικατερίνη Μακρή

O ΑΣΕΔΑΣ ευχαριστεί θερμά όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την συμμετοχή και υποστήριξη τους και φυσικά τον Δήμο Κηφισιάς, τον Δήμαρχο κο Γεώργιο Θωμάκο και την κα Αριάννα Ατζιτήρη, υπεύθυνη του πολιτιστικού και αθλητικού φορέα του Δήμου για την αμέριστη βοήθεια τους.

Ραντεβού του χρόνου με τα Ευσταθιάδεια 2021!

Επιμέλεια Greek Athletics