Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντυπωσιακή η φετινή πορεία της Μαρία Μουρατίδου στον κλειστό στίβο!

Εξαιρετική ήταν η φετινή περίοδος του κλειστού στίβου για την διαχρονική αθλήτρια Μαρία Μουρατίδου που αγωνίζεται στην ηλικιακή κατηγορία 50-54 ετών.

Αρχικά στο 4ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Διαχρονικών Αθλητών που έγινε 2-3 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, η Μαρία κατέκτησε δύο χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια σημειώνοντας δύο Πανελλήνια και δύο Βαλκανικά ρεκόρ!

Συγκεκριμένα, ήταν νικήτρια σε μια … επεισοδιακή κούρσα στα 60μ. εμπ. η οποία έγινε δύο φορές, καθώς ορισμένες αθλήτριες διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν  άκουσαν τα παραγγέλματα του αφέτη … Η Μαρία κέρδισε την πρώτη κούρσα με χρόνο 11.19 και λίγη ώρα αργότερα και την δεύτερη, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την επίδοσή της πετυχαίνοντας 10.95! Σημειώνεται ότι το προηγούμενο Βαλκανικό ρεκόρ ήταν 11.90 από την Ρουμάνα Marcela Pacrita από το 2005! Αξίζει να αναφερθεί η εντυπωσιακή βελτίωση της Μαρίας Μουρατίδου, καθώς στο περσινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι είχε τερματίσει στην δεύτερη θέση με χρόνο 13.27.

Στα 60μ. τερμάτισε σε 8.77 στην δεύτερη θέση σημειώνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ στα 200μ. κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 30.63, που επίσης είναι νέο Πανελλήνιο ρεκόρ! Τέλος στην σκυταλοδρομία 4x200μ. μαζί με τις Άννα Δάφτσου, Φανή Λύκου και Χριστίνα Μαραγιάννη πέτυχαν χρόνο 2.03.30, κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο και σημείωσαν νέο Βαλκανικό ρεκόρ στην ηλικιακή κατηγορία 40+!

Μερικές ημέρες αργότερα στο 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Διαχρονικών Αθλητών που έγινε στο Τορούν της Πολωνίας στο τέλος Μαρτίου, η Μαρία αγωνίστηκε στα 60μ. εμπ. Κάνοντας μια εξαιρετική κούρσα στον προκριματικό σημείωσε 10.33, βελτίωσε εκ νέου το δικός της Βαλκανικό ρεκόρ και προκρίθηκε στον τελικό με την πέμπτη καλύτερη επίδοση!

Λίγο αργότερα στον τελικό επιδεικνύοντας εξαιρετική σταθερότητα πέτυχε χρόνο 10.45 και τερμάτισε στην έβδομη θέση!

Επόμενος μεγάλος στόχος της Μαρίας Μουρατίδου είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοικτού Στίβου Διαχρονικών Αθλητών που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Βενετία.

Επιμέλεια: Greek Athletics